SPDH 4 - Mýto pod Ďumbierom 2021
5. 9. 2021 / Baci

Tak ako sme poňali enduro víkend na Mýte tak isto sme poňali začiatok zjazdových pretekoch už vo štvrtok ! Spočiatku som nechcel, pretože takéto predĺžené víkendy ma dosť ničia, ale no čo už prispôsobil som sa tímu a vyrazil vo štvrtok. Privítanie v prázdnom stredisku prebehlo kultivovane. Počasie konečne nerobilo problémy, depo bolo od pretekov v endure na mieste stačilo len doplniť bočnice a vybavenie depa. Večer trávený v depe je vždy zábavný.

Piatok: Skoré ranné vstávanie, oči sklenené a hor sa páskovať trať. Cieľ ostal tak isto rozložený ešte z endura, o starosť menej. Piatkový večer v znamení kinder fans tímu. 

Sobota: registrácia v plnom prúde, ktorú obstarali Vrba s Madim a mne ostal čas aj na vozenie sa po bikeparku. Priebežná kontrola trate, oprava potrhaných pások, pivko a bike boli dobrou voľbou na horúcu sobotu. Trať neprešla výraznou premenou. Nejaký nový úsek popod lanovkou, na novo nakopané polety v strednej časti trate. Trať bola pekná korenistá zábavná. Jediný úsek trate „ Skala“ jej pridával na náročnosti a jazdci sa s touto prekážkou museli riadne popasovať. Postupne sa vyjazďovala stále väčšia diera v spodnej časti tejto skaly. Najťažší úsek trate, potom už len hop čip rýchla pasáž do cieľa.

Nedeľa: Posledné tréningové jazdy, semifinále a veľké finále ! Počas vyhlasovania výsledkov sme nabehli na upratovanie priestoru cieľa, všetko pobaliť naložiť zbaliť depo a odjazd domov. Zapotili sme sa, ale išlo to rýchlo, nad moje očakávania.

Výsledky:

Žiaci: Dárius Kužma – 3. miesto

Kadeti: Maroš Krupa – 3. miesto

Masters: Ľubo GEE Grega – 2. miesto

 

Preteky to boli skvelé, konečne vyšlo aj počasie a my sa už tešíme na tretie kolo v endure, ktoré sa odohrá na BIKEFESTE v Kálnici v dátume 26-28.8.2021. Pretože Bikefest je len jeden ! Cmuq.