SPEN 2 - Mýto pod Ďumbierom 2021
5. 9. 2021 / Baci

Druhé kolo Enduro série nás privítalo v stredisku Mýto pod Ďumbierom.

Staviteľmi trate sa stali okrem Vrbu aj chlapci z klubu CK Route 66. Za posledné tri týždne vytvorili neskutočné trate. Svojou náročnosťou a dĺžkou predčili očakávania, pretože okrem Slovenského pohára v Endure boli preteky zaradené aj do zlatej kvalifikácie na EWS preteky.

 

S Madim a Adamom sme pricestovali do strediska už vo štvrtok večer za výdatného dažďa. Doslova sa stredisko premenilo na jedno veľké jazero ! Parkujeme dodávku, hľadáme kus suchej zeme no skoro neúspešne. Mokrí sa presúvame na chatu. Toto boli v podstate moje druhé preteky na ktoré som nemusel ísť svojim autom ale ma tam doviezli. Parádny pocit byť raz za čas len spolujazdec.

Večer bol chladný tak sme ho poňali v rumovej sfére. This is my RUM sphere !

Piatok: Rozloženie depa, organizačné povinnosti, podvečer ešte vytýčenie jednej trate na lúke a presun do depa, kde nás už čakal súdok zlatistého moku. Pivnú podporu nám zabezpečili chlapci z Martina, s nimi je vždy zábava HIGH !

Sobota: Prebiehala registrácia, slniečko hrialo ale trate boli stále poznačené štvrtkovým dažďom. Po registrácií som si išiel trate prejsť na biku aj ja. A tam to prišlo ! Nešlo to ! Vrece zemiakov slabé slovo ! Šmykľavé, korenisté a kamenisté pasáže, ktoré mi dali dokonale zabrať ! V podstate som zistil, že celé tie roky strávené na biku som nevedel jazdiť :D Proste to nešlo ani hore ani dole nikam. Nazlostený nešťastný som sa dotrepal do depa zhodil zo seba chrániče, hodil sprchu a vykašlal som sa na tento enduro víkend. Nevadí aj takéto víkendy asi musia byť. Raz darmo chce to viac času na jazdenie, bez toho to proste nejde a človek je zbytočne gramblavý.

Nedeľa: Preteky v plnom prúde. Mne ostalo už len byť nestranným účastníkom pretekov a užívať si víkend. Z počutia sa ku mne dostalo, že preteky boli fakt tvrdé a jednotlivé rýchlostné skúšky nedali nič zadarmo. Niektorí s úsmevom iní sklamaní.

Výsledky:

Masters 35+ : Ľubo GEE Grega – 6. miesto

Hobby: Filip Sklenárik – 1. miesto

Hobby: Adam Krmenský – 32. miesto

Hobby: Patrik Skláčik – 35. miesto

Ebike: Ľubo Lilge – 10. miesto