SPDH 3 - Vrátna 2021
5. 9. 2021 / Baci

Vrátna patrí, už k stáliciam stredísk na scéne Slovenského pohára v zjazde. Za tie roky sa trať zmenila len kozmeticky pár odbočkami, sem tam nejaký nový úsek väčšinou pripravený len na preteky. Tak to bolo aj tento rok, pribudol v podstate jeden nový úsek s pár kameňmi a nejakými korienkami. Čo bolo lepšou novinkou bolo to, že nám organizátor povolil rozložiť si hudbu priamo v cieli pretekov. Keďže my sme nadšení hudobníci reggae maniaci prijali sme túto ponuku všetkými desiatimi. Svoj kulturpark sme dostali, hor sa užiť si letný piatoček s príjemne vychladeným čapovaným !

Sobota: Tréningy započali, na trati sa prášilo ako pri upratovaní Luníka IX pred pápežom.

Keďže sme tento pretek neorganizovali, tak povediac mali sme „ dovolenku „ tak sme podnikli v sobotu aj pešiu návštevu trate. Predsa neuvidíš – nevieš. Samozrejme k ihličnatým lesom patrí aj borovička ! A bodka.

Nedeľa: Na raňajkách to ešte vyzeralo na pekný slnečný deň. Ranný posledný tréning nenaznačoval blížiaci sa MORDOR. Semifinále a výdatný dážď ! Až tak výdatný, že v podstate ukončil celý pekný víkend a to doslova ! Svoje semifinálové jazdy stihli len kategórie Žiaci, Ženy, Kadeti a Masters. Tí odjazdili ešte na relatívne suchom povrchu. Ostatné kategórie takéto šťastie nemali. Po daždi sa ešte uvažovalo o pokračovaní pretekov a odjazdení semifinálových jázd aspoň pre kategórie Juniori a Elite, keďže preteky boli zároveň aj Majstrovstvami Slovenska. No po rozhodnutí horskej služby a organizátorov sa pretek ukončil. Hold počasiu nerozkážeš. Neostalo nám nič iné len pobaliť depo, rozlúčiť sa a cestovať domov. Víkend bol napriek jednej búrke nadštandartný a užili sme si ho naplno !

Žiaci: Dárius Kužma – 5.miesto

Masters: Ľubo GEE Grega – 4.miesto

 

Pokračujeme na druhom kole Slovenského pohára v Endure 6-8.8.2021 v stredisku Mýto pod Ďumbierom. Čus – bus.