SPEN 1 - Veľká Rača 2021
10. 7. 2021 / Baci

Po úvodnom kole pretekov v zjazde, ktoré sa konalo na Košútke sme zahájili prvým kolom aj enduro sezónu v starom známom stredisku vo Veľkej Rači – Oščadnici. Príchod 25.6 (piatok) do strediska, na mňa už čakalo rozložené depo o ktoré sa postarali Adam a Robo. Príjemné prekvapenie typu vo dvou to jede taky, naše kroky smerovali na spoločné pivo ! Prípravy v stredisku na sobotňajšie tréningy boli v plnom prúde. Zarazilo ma len to, že sme v podstate v stredisku boli len traja. Darmo piatok sa u Enduristov nenosí :D Neskorší príchod Borisa a prvé nezbedné kolo slivovice, po ňom už nasledoval presun na ubytko. Večer sme započali štýlom ala Enjoy the Beer station.

 

Sobota – rýchla registrácia, a treningové jazdy na lanovke. Na nedeľnajší pretek si organizátor na nás prichystal 4 merané jazdy. Kopec s príznačným názvom „ Maďarský Everest „ znamenal šetrenie síl v treningoch, preto voľba padla na trénovanie s lanovkou.

 

Nedeľa – Teplota stúpa, jazdci sa radia na štart podla pridelených štartovacích časov. Ja štartujem nejakých 20 minút pred jedenástou hodinou. Keďže moja štartovacia dvojička nedorazila na preteky, štartujem sám. Prvý výšlap prebiehal celkom v pohode, prišiel Malý Everest – rozum mi vraví radšej ušetri a vytlač to ! :D ...dobre som spravil a tlačil som to ešte 3 krát :D ...Tie štyri výšlapy po stejnej trase boli celkom náročné. Kondička chabá, teplota stúpala, ukrutné slnko na lúkach, no bolo to zaujímave. To ale nemení nič na tom, že slovo Kondička nieje len osem písmenková zlúčenina. Papám gély pred každou meranou jazdou. Nábehová energia v poriadku, vydržalo mi to až dve merané segmenty. Potom som géloval už všade :D Darmo na enduro sa treba pripraviť viac ako len kúpiť si nové chrániče. :D Každopádne dobrá skúsenosť a pokračujeme ďalej, objednávam viac gélov :D ...Pódiové umiestnenie zadelil Ľubo GEE Grega, ktorý to vyšliapal na druhé miesto v kategórií Masters of Rock ! O krôčik vyššie na víťazný stupeň to zadelil Filip Sklenárik v Hobíkoch ! Chlapcom veľmi gratulujem ! Zadelili to riadne na úvod ! Ďalej Plajďo zajazdil 36.miesto a Kubko Vojt 39.miesto s dojazdom na ráfiku ! Svoju pozíciu zhrniem len diplomaticky, príchodom do prvej 50-ky :D

Enduro je super vec nato, že spočiatku som bol skeptický antišlapač vrcholový, no pomaly si ma to získalo ! Ale nič nieje zadarmo, len kapustnica po pretekoch :D

Stretneme sa na druhom kole Endura v stredisku Mýto pod Ďumbierom 8.8.2021, kde sa uskutočnia aj Majstrovstvá aj EWS kvalifikácia, čiže očakávam viacej jazdcov. Enduru zdar ! EEEEEJJJ Bačiáša tvojho !