SPDH 1 - Košútka 2021
9. 6. 2021 / Baci

Prvé tohto sezónné preteky sa konali v bikeparku Košútka pri obci Hriňová v dátume 4-6.6.2021. Po ceste mi Spotify hraje Doktora Albana a jeho najväčší hit storočia „ It´s my life „ a ja rozmýšľam, že okrem výplaty sa po zime teším hlavne na novú sezónu. V podstate pesnička stvorená pre mňa a mnoho ďalších, pretože bike, preteky, komunita a tento životný štýl je môj It´s my life.

Vítam Vás pri prvom reporte z pretekov sezóny 2021 !

Väčšina tímu sa zišla už v piatok na obed. Prvotné zvítanie sa s novými jazdcami prebehlo kultivovane. Výpomoc Vrbovi pri registrácií a po nej rozloženie cieľovej plochy. Piatkový večer sa niesol v rumovej nálade pri rezkých tónov od nášho dvorného DJ Bojan !

Sobota treningové jazdy v plnom prúde. Chyba na trati stála nášho nového jazdca Erika Boľanovského miesto na nedeľňajšom finále. Trať bola rýchla a veľmi prašná. Proste všade kopce prachu. Očakávaný dážď prišiel našťastie až po skončení tréningov. Ochladenie padlo vhod, no na trati sa toho veľa nezmenilo. Prach nadovšetko !

Nedeľa priniesla okrem jemnej bolesti hlavy aj finálové jazdy. Svoju premiérovú finálovú jazdu absolvoval aj Dárius Kužma, ktorý v Kadetoch zajazdil zemiakovú pozíciu.

Ďalším zemiakom sa blysol aj Ľubo Grega alias GEE v Mástroch. Náš DH Daddy Roman si vyjazdil jedenástu pozíciu. Kategória Hobby ma v našom DH tíme najväčšie zastúpenie jazdcov. Najlepšie sa umiestnil Adam Kučera. Na spodných priečkach sa umiestnili dvaja piči rumu Marek „ MORDOR“ Modory a hneď za ním Adam Krmenský, ktorý zasa jazdí zjazd ako doplnkovú disciplínu k Enduro pretekom. Náš tímový DJ Bojan pristál na 52-hom mieste. Druhou zastávkou budú preteky vo Veľkej Rači – Oščadnica začiatkom letných prázdnin v prvý júlový víkend. Tešíme naveky ! :) Bači.